icon icon
icon icon
10. 9. 2024

Novou sezonu v DvLd zahájí věčně hladový Sluha dvou pánů

Soubor DvLd se pilně připravuje na zahájení sezony 2024/25. Poprvé se opona „první“ valašské divadelní scény otevře v sobotu 21. září v 19 hodin. Diváky svým legendárním pudinkem nakrmí Sluha dvou pánů. Předprodej největších hitů uplynulé sezony – komedie Sluha dvou pánů a hudebního dramatu Amadeus je již spuštěn.

Věčně hladový Truffaldino (Pavel Rejman) sehraje svůj boj za každodenní žvanec už po deváté. „Moc se na novou sezonu těšíme. Pro diváky máme na tento den připravené malé sladké překvapení,“ prozradil představitel hlavní role Pavel Rejman. Osobitý styl vsetínských divadelníků, excelentní výkony všech protagonistů a originální kostýmy Mileny Dubšíkové pak přináší vsetínskému diváku neopakovatelný zážitek. Nad představením bude opět shůry dohlížet tajemný DJ.

Dalším představením v nové sezoně v podání souboru DvLd bude nesmrtelný Amadeus, kterého diváci uvidí v sobotu 5. října v 19 hodin. Také zde se v jedné z rolí představí Pavel Rejman, jakožto dvorní skladatel Salieri. Jeho sokem v hudbě i lásce je rodák z Ratiboře a absolvent brněnské JAMU Adam Kaňák, který svým osobitým způsobem ztvárnil postavu geniálního Mozarta. Po jeho boku exceluje další absolventka JAMU Petra Benediktyová. Představí se ve dvojroli manželky W. A. Mozarta Konstance Weberové a subrety Kateřiny Cavalieriové. Kromě toho si divák užije také živé hudby obou géniů konce 18. století v podání smyčcového kvarteta s flétnou.

„Amadea odehrajeme v první polovině nové sezony pouze jednou, takže kdo si chce užít krásnou hudbu a nesmrtelný příběh, který před lety ztvárnil Miloš Forman ve svém slavném filmu, musí si pospíšit,“ uvedla produkční DvLd Mirka Kocůnová.

Prodej vstupenek na obě představení je již zahájen, a proto neváhejte a zajistěte si svá místa ještě dnes! Více informací k představení i předprodeje najdete na webových stránkách www.dvld.cz nebo v Turistickém informačním centru Vsetín.

aktuálně z divadla
card image
12. 9. 2024
card image
11. 7. 2024
card image
6. 6. 2024